2019年公共英语二级阅读理解专项试题及答案解析(一) - 二级模拟 - 学苑网(edu24h.com)|教育招生考试培训

2019年公共英语二级阅读理解专项试题及答案解析(一)
2019-07-05 21:29:38   来源:学苑网   评论:0 点击:

  There are some objects in the sky that move so quickly that sometimes you only see them out of the corner of your eye. These are some ofthe hugenumber of bits of rock and dust that are floating around in space,calledmeteoroids. Normally, we cannotsee them at all, but if they travel too close to the Earth, they get caught bythe pull of the Earth, and beginto fall towards us. They fall faster andfaster, until they hit ouratmosphere (大气层), by which timethey are going so fast that they begin to burn up, and all that you see is aflash of light that moves very quickly across the sky and disappears. Theseshooting stars, or meteors as they are properly called, are quite common, andsometimes you may see several in a night.

  Most meteoroids are very small bits indeed, and they bum uplong before they get to the Earth. However, a very few do manage to get all theway through the atmosphere, and actually fall to the ground. Usually they donot do much damage, although this is not always the case. Meteoroids that actuallymanage to reach the Earth are called meteorites. Most countries have places where meteoriteshave struck theEarth. Some of these places are very large indeed and aretourist attractions.

  67. Why do some objects from outer space fall to theground?

  [A] They are too big.

  [B] They arc hit by huge rocks.

  [C] They move too fast.

  [D] They are pulled by the Earth.

  68.What do we know about meteors from the text?

  [A] They become a star in the sky.

  [B] They are too small to be seen.

  [C] They disappear very quickly.

  [D] They do damage to the Earth.

  69. What happens to most meteoroids coming into theatmosphere?

  [A] They burn up.

  [B] They fall to earth.

  [C] They explode.

  [D] The float in the air.

  70. The word “meteorites” (Line 1, Para.3) refers to piecesof rock

  that _____.

  [A] move fast in outer space

  [B] have been found at a tourist centre

  [C] flash through space at a high speed

  [D] have fallen onto the Earth from space

  【答案及解析】

  67.D 细节题。由原文第一段中的“Normally, we cannot see them at all, but if theytravel too close to the Earth, they get caught by the pull of the Earth, andbegin to fall towards us.”可知,有一些物体,通常我们根本看不见它们,但是如果它们离地球太近,受地球引力作用,它们就会落向地球。因此 D 项“受地球引力作用”正确。

  68.C 细节题。由原文第一段中的“they are going so fast that they begin to burnup, and all that you see is a flash of light that moves very quickly across thesky and disappears.”可知,它们下落的速度如此之快以至于它们开始燃烧,你只能看到一道光迅速划过天际,然后消失不见。即流星会很快消失,因此 C 项正确。

  69.A 推理题。由原文第一段中的“They fall faster and faster, until they hit ouratmosphere, by which time they are going so fast that they begin to burn up”可知,它们下落的速度越来越快,直到它们到达大气层,这时,它们的速度如此之快以至于开始燃烧。即流星体到达大气层时会燃烧。因此 A 项正确。

  70.D 词义理解题。由原文第三段中的“Meteoroids that actually manage to reach the Earthare called meteorites.”可知,最后成功到达地面的流星体被称为陨石。因此 D 项正确。

 

上一篇:2019年全国公共英语ope体育网站二级词汇和语法专项练习题及参考答案(2)
下一篇:2019年公共英语二级阅读理解专项试题及答案解析(二)

免责声明:以上内容仅代表原创者观点,其内容未经本站证实,学苑网对以上内容的真实性、完整性不作任何保证或承诺,转载目的在于传递更多信息,由此产生的后果与学苑网无关;如以上转载内容不慎侵犯了您的权益,请联系我们QQ:381614337,我们将会及时处理。

  • 关于我们
  • |
  • 公司地址
  • |
  • 网站声明
  • |
  • 版权声明
  • |
  • 联系方式
  • Copyright ©2010-2013 学苑网 (edu24h.com) All Rights Reserved.
    客服电话:010-69231262  E-mail:services@edu24h.com.
    京ICP备09050833号
  • 在线客服
  • 点击这里给我发消息
  • 点击这里给我发消息
  • 客服热线:
  • 010-69231262